• Vintage
  • -
  • Lifestyle
  • -
  • Vinyl

Kleding

Hardwerk X Fogeltje staat voor duurzaamheid. Dat zie je niet alleen aan de vintage meubelen die in de winkel staan, maar ook aan de kleding die in de rekken hangt. We verkopen fairtrade en organic kledingstukken die met liefde zijn gemaakt. Eerlijke producten dus.

Nudie Jeans


Dames & Heren

Het Zweedse kledingmerk Nudie Jeans opgericht in 1999 is ontstaan door het streven naar het tegenovergestelde te willen doen. Maar meer nog uit een passie voor dry denim, ruwe ongewassen jeans.

Nudie Jeans maakt gave spijkerbroeken van hoge kwaliteit op een eerlijke wijze van 100% biologisch katoen en 100% veganistisch. Nudie maakt niet alleen mooie items, ze zijn ook heel transparant over hoe en waar hun kleding geproduceerd wordt. Hiernaast biedt Nudie Jeans gratis reparaties voor het leven op elke denim. Op deze manier kun je nog langer van je broek genieten, wat een stuk duurzamer is.

Het jeans merk werkt alleen samen met leveranciers die hun waarden delen. Samen met Fair Wear Foundation zorgt Nudie voor veilige en ethische werkomstandigheden in de hele productielijn.

Get The Balance Right

Kuyichi Pure Goods


Dames & Heren

Het Nederlandse Kuyichi is een groep mensen die van denim houden en van de wereld houden. Kuyichi maakt kleding van 100% biologisch katoen zonder gebruik te maken van giftige chemicaliën en met een beter leven voor katoenboeren.

Kuyichi was het eerste merk dat organische jeans produceerde. Het kledingmerk is gaan houden van het concept “Slow Fashion” en dat uit zich in een vaste tijdloze collectie die zijn waarde behoudt. Een mooie spijkerbroek begint een verhaal te vertellen hoe langer je het draagt.

Ook werkt Kuyichi samen met verschillende partners om prachtige nieuwe dingen te maken uit gerecycled denim.

Klitmøller Collective


Dames & Heren

Klitmøller Collective is niet een doorsnee kledingmerk, het Deense kleding merk is een levensstijl die diepgeworteld is in de surf en visserscultuur uit het noordelijke deel van Denemarken. De ideeën en ontwerpen komen voort uit ontmoetingen en reizen. Organic en Fair produceren zit in het DNA van Klitmøller Collective.

Armed Angels


Dames & Heren

Waar het in 2007  begon met het ontwerpen en produceren van een basic shirt,  door twee  studenten die zich afvroegen of productie van mode ook op een eerlijke duurzame manier en voor eerlijke prijs kan. Is het Duitse merk Armed Angels uit gegroeid tot een uitgebreide collectie van broeken, jurken, vesten, jasjes etc. voor dames en heren.
Armed Angels staat bekend om hun mooie prints, fijne stoffen en pasvormen. Alles uitsluitend vervaardigd van 100% duurzame stoffen. 
Armed Angels sluit niet de ogen voor de misstanden in de kledingindustrie en laat zien dat gave, betaalbare mode ook mogelijk is op een duurzame manier.

Eat Dust


Heren

De heren van Eat Dust zijn goede vrienden en hebben in 2010 het Belgische denim merk opgericht in Antwerpen.
De ontwerpen van Rob en Keith zijn geïnspireerd op hun rebelse natuur. Door het combineren van rockmuziek en de motorsubcultuur met klassieke herenkleding is het denim merk een eigentijdse lifestyle van hoge kwaliteit.

Alle productie en ontwikkeling van stoffen worden gedaan in Europa. Vakmanschap, expertise, menselijke waardigheid en respect staan voorop.

Komodo (coming soon)


Dames & Heren

Komodo is opgericht in 1988 door de Engelse Mark op Bali. Hij vernoemde zijn merk naar de komodovaraan die het in zijn backpack-tijd op hem “gemunt” had.
Vanuit liefde voor reizen en natuur wilde hij op een eerlijke manier kleding produceren; aandacht voor de mensen die de kleding ter plaatse in elkaar zetten en voor de milieu effecten van de gebruikte materialen.

Komodo ziet zichzelf allereerst als Fashion Lifestyle brand wat daarnaast ook duurzaam en fair produceert. De stoffen worden niet gebleekt en er worden geen chemicaliën aan verf voor de stoffen toegevoegd. Ook is alle kleding van 100% duurzaam materiaal zoals katoen, wol, zijde, linnen en hennep. Komodo werkt in veel gevallen nog steeds met dezelfde families waar het ooit gestart is op Bali en in Nepal. De families zijn het merk al jaren trouw omdat de arbeidsomstandigheden meer dan in orde zijn.

Nümph


Dames

Voor het Deense kledingmerk Nümph is het een droom die uit is gekomen, de vrijheid om hun ideale kleding te ontwerpen. Stoer, zelfbewust en vrouwelijk. Door te experimenteren met vormen, details en afdrukken is wat elk kledingstuk van Nümph een eigen karakter geeft.

Voor Nümph gaat duurzame ontwikkeling over het behoud van de planeet en verbeteren van de kwaliteit van leven voor de huidige en toekomstige bewoners voorop. Daarom heeft Nümph zich aangesloten om de algemene tien principes van het UN Global Compact te volgen.

Worden wij blij van!

Anerkjent- Thougts of Denmark


Heren

Anerkjent werd opgericht in 2011 in een oud pakhuis in het zuiden van Denemarken. Als streetwear-merk haalt Anerkjent zijn inspiratie uit alle hoeken van de wereld. Anerkjent Brengt al deze inspiraties mee naar huis en combineren het tot elegante en trendy designs.

Anerkjent brengt ieder seizoen perfect passende ontwerpen door dat de focus ligt op de ontwikkeling van stoffen en het verfijnen van de details

Het label zet zich in voor milieuvriendelijke productie en zorgt dat alle leveranciers hun gedragscode volgen. Dus geen kinderarbeid, schending van de mensenrechten en discriminatie!

SELECTED  

Heren

SELECTED HOMME is het toonbeeld van goede smaak in elke vorm binnen de huidige herenmode. SELECTED HOMME hanteert een unieke interpretatie van de moderne man: individualistisch en vol vertrouwen over zijn eigen stijl. Hij combineert zijn bestaande garderobe met nieuwkomers van dit seizoen om een onderscheidende, spannende look te creëren. Oog voor detail en hoge kwaliteit zijn de sleutelwoorden voor de SELECTED HOMME-man.

SELECTED streeft ernaar om iedere collectie meer duurzaam te maken, een keuze die wij graag ondersteunen! Daarom vind je bij ons alleen de 100% duurzaam geproduceerde collectie van SELECTED.


Duurzaamheid Top of mind, we streven naar het hoogst haalbare
Uniek in vorm De samenstelling van product en sfeer is uniek
Goede bezorgopties Voor 15.00 besteld, morgen in huis